Ole Evensen kjørte til bøndene og kjøpte hestetagl for kosteproduksjon. Datteren May minnes innkjøpsturene til Mysen-traktene med farens Chevrolet six. Her er Ole med brødrene Vidar og Tor Egil Alfredsen etter en innkjøpstur. Foto: Ukjent.
Ole Evensen kjørte til bøndene og kjøpte hestetagl for kosteproduksjon. Datteren May minnes innkjøpsturene til Mysen-traktene med farens Chevrolet six. Her er Ole med brødrene Vidar og Tor Egil Alfredsen etter en innkjøpstur. Foto: Ukjent.

Ole Evensen var en allsidig kar. Han utmerket seg som utøver i Rolvsøy idrettsforening innen både fotball, skøyter og ski.  Ble han utfordret opptrådte han som entertainer med gitar og sang.

Hans praktiske evner utfoldet seg når han svinget meiselen i fjellet eller behandlet hammer og sag. I 1942 kjøpte familien bolig i Svaneveien 40 på Evje. Der begynte Ole med produksjon av piasavakoster. Ole fremstilte treemnene, og naboen Olga Zakariassen plugget ned ”busten” i hullene, godt hjulpet av Oles lille datter, Astrid.

Etter en stund bygget han et verksted mot Svaneveien og startet tilvirkning av forskjellige typer koster. Oles kamerat og nabo, Rolf Alfredsen, diktet sang om kosten ”Even”.

 

”Han Ola han tenker på fruene

Som trenger en kost inni stuene

Den er fin, ja den er fin. Den har han laga med sin maskin.

Bare spør etter ”Even” du,

Den er den beste i handel nu.

Fei i vei, fei i vei

”Even” er kosten som tar med seg”.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *