Prambyggeriet lå like syd for Hauge brygge. Brødrene Carl, Johannes og August Johannesen startet bedriften i 1868.

Johannes ble eneeier i 1876, og fra 1912 til 1945 drev hans sønn Karl Johannessen. Fra da av ble driften overtatt av sønnen Jens og svigersønnen Hans Saxegaard.

Prambyggeriet var en viktig bedrift med stor kapasitet. ”100 tonns føringsprammer, som er spesialitet, bygges ferdig på ca. 30 dager. Det er også bygd flere ferger for biler og hestekjøretøyer for staten, fylker og private” Rundt 1970 la Saxegaard ned virksomheten. Han donerte verktøyet til Rolvsøy lokalsamling

One thought on “Hauge Pram- og Lekterbyggeri”

  1. Leser med interesse om Prambyggeriet og foto av det. Meget fint tiltak. Gratulerer.
    Min morfar var Jens Fredrik Johannessen som arbeidet i firma sammen med sin bror Karl Johannessen. Jeg har ingen egne private kilder, men en avisartikkel i FB den 25.august 1937 av J.A.Nøkleby sammen med folketellinger og kirkebøker sammen med nekrologen gir en god del informasjon om personen Karl Johannessen..
    I teksten til bildet som er lagt inn kan det virke som Karl hadde en sønn ved navn Jens. Det tror jeg muligens er feil. Etter mine opplysninger hadde han tre døtre.
    Den Jens det er snakk om her tror jeg må være min morfar Jens Fredrik som jobbet hele livet på Hauge prambyggeri og bodde på Apenesfjellet i Fredrikstad, i nabohuset til sin farfar, prambygger Johannes Johannessen.
    Jens Fredrik døde i 1966.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *