På 1930-tallet startet Edith (Bjørnstad) og ektemannen Oscar Brinck landhandel ved Rolvsøysund. Det ble reist noen ”Funkishus” på Rolvsøy på denne tiden.
Brincks Landhandleri, Soliveien 7. Foto: Schødts Villa Foto, Jeløy/ØFB.

I 1935 åpnet ekteparet Edith og Oscar Brinck landhandel i sitt nybygde ”funkishus” i Soliveien 7.

Disken fra Maren Bjørnstads landhandel kom til heder og verdighet i den nye butikken. Maren var Ediths faster. Vareutvalget omfattet alt hva en landhandel skulle tilby. I en periode hadde ikke kjøpmennene på Greåker ølbevilling.

På rolvsøysiden hadde kjøpmannen tillatelse til å ta opp bestillinger, men ikke å ha lager og selge øl over disk. Bryggeriet brakte det bestilte kvantum etter behov. Greåkerfolk benyttet seg flittig av tilbudet på Rolvsøy. Bryggeribilen kunne komme et par ganger på lørdagen.

For kjøpmannen ble dette et verdifullt tilskudd til fortjenesten.

En tid var Osvald Jensen visergutt hos Brinck.. Han minnes at tyske soldater tok seg inn i forretningen under angrepet på Greåker festning 13. april 1940. De forsynte seg av varelageret og benyttet anledningen til å bytte underbukser. Det de la igjen vitnet om at nervene var ute av kontroll.

I 1971 opphørte virksomheten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *