Anton og Anna Henriksens landhandel, Soliveien 40. Rolf Henriksen bygde om huset i funkisstil etter at han overtok. På bildet står en butikkdame og ekteparet Anna og Anton Henriksen. Hestekaren er ukjent.
Bilde Anton og Anna Henriksens landhandel, Soliveien 40. Rolf Henriksen bygde om huset i funkisstil etterat han overtok. På bildet står en butikkdame og ekteparet Anna og Anton Henriksen. Hestekaren er ukjent. Fotograf ukjent/ØFB.

Anton Henriksen hadde vært i Canada, og da han kom tilbake så han muligheter i handel. Han startet i en ”sjyke” og satte opp handelsbygning etter hvert. Forretningen lå mellom Visterflo og Soliveien.

Som de fleste forretningene på Rolvsøy var dette en ”mann- og konebutikk” som tilbød alle slags artikler fra kraftfor, kjøkkenutstyr, matvarer og daglige nødvendighetsartikler. Da bilen kom til bygda ble det bensinpumpe; Quaker. Reidun Hauge (1937) var ekspeditrise i siste halvdel av 1950-tallet. Kundene fra Gretland og Rostadneset fikk varer brakt med bil en gang i uken.

De leverte bestillinger i en notisbok. Prisene ble ført inn av kjøpmannen og sluttsummen ble overført til ”Svarteboka” som var kjøpmannens bok. Kundene betalte vanligvis en gang i måneden. Kunder i nabolaget betalte kontant, eller de fikk kreditt og skrev på bok.

På denne tiden var det ikke ølsalg på Greåker, så kundekretsen strakk seg over broa. Det ga bra inntekter.

Sønnen Rolf overtok etter moren, Anna. 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *