Kiosken til Frank lå svært gunstig til for passerende bilister.

I siste halvdel av trettitallet lånte John Johnsen en kiosk av Brynildsens fabrikker. Den tok Willy Edvardsen over i 1937. Varene besto av brus, søtsaker, frukt og pølser. Willy sto også utenfor Solheim med en pølsevogn når det var fest på lokalet.

Inne i lokalet hadde vaktmesteren kioskutsalg. Etter krigsutbruddet ble kiosken stengt på grunn av varemangel, men etter 1945 startet Willy igjen. Da han fikk arbeide på FMV, overtok broren Erland.

Erland Edvardsen (f. 1920) overtok kiosken i 1947. Han lot bygge et nytt og større lokale litt lenger sør. I kioskens søndre del kunne kundene underholde seg med fotballspill og liknende.

Kiosken ble en «mann- og konebedrift». Foruten Erland ekspederte hustruen Randi (f. Øby).

Med beliggenhet inntil Rolvsøyveien, et bredt vareutvalg og åpningstid til klokken 1900 ble kiosken et attraktivt handlested for lokalbefolkning og trafikanter. Tobakksvarer, ukeblader og tipping trakk folk. Sønnen Frank forteller at ordføreren i Rolvsøy takket Erland for at han var bygdas største skattyter.

Frank (født 1947) overtok driften i 1974. Etter at ABC-senteret i H. N. Hauges vei 1 var etablert, inngikk han leieavtale med Svein Andersen og overførte virksomheten dit. Det ble stadig vanskeligere å drive, så i 1991 var «Kiosken til Frank» historie.

Flertallet av elevene ved Haugeåsen ungdomsskole hadde et forhold til «kiosken». Forbud mot å gå dit i friminuttet hadde liten virkning.

Kiosken til Erland under glanstiden i 50-årene. Da fikk tobakksreklamen for Frisco en fremtredende plass. I den søndre enden hvor det er vindu underholdt kundene seg med spill og aktiviteter
Erland og Randi (Øby) Edvardsen med sønnen Frank på 1950-tallet.
Kiosken til Erland i Haugesvingen på 1950-tallet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *