Ravneveien 31. Grethe Andersen: Den nederste del av Ravneveien synliggjør i dag hvor høyt landskapet var før de store lereuttakene ble gjort. I dag ligger veien og boligene som en forhøyning i landskapet, med bratte skråninger ned i gropa. I min barndom ble området omtalt som «Løkka». Mens disse boligene i Ravneveien ble spart, ble andre flyttet eller revet da grunnen skulle benyttes for teglproduksjon. Elise Bylund og Karl Andersen overtok huset etter moren, Grethe. Elise bakte svenskekaker som Karl gikk rundt i nabolaget og solgte. Karl var teglverksarbeider. På 1950-tallet solgte Elise huset til Oddvar Kristiansen. Neste eier var sønnen Kai, som forteller at det er et knubbehus. Som regel hadde disse husene tre rom. Stuen opptok halve grunnflaten. Resten ble fordelt på kjøkken, kammers og en liten gang. Grethes hus har fått bislag og loftsrom.

Ravneveien 31. Grethe Andersen:

Den nederste del av Ravneveien synliggjør i dag hvor høyt landskapet var før de store lereuttakene ble gjort. I dag ligger veien og boligene som en forhøyning i landskapet, med bratte skråninger ned i gropa. I min barndom ble området omtalt som «Løkka». Mens disse boligene i Ravneveien ble spart, ble andre flyttet eller revet da grunnen skulle benyttes for teglproduksjon. Elise Bylund og Karl Andersen overtok huset etter moren, Grethe. Elise bakte svenskekaker som Karl gikk rundt i nabolaget og solgte. Karl var teglverksarbeider. På 1950-tallet solgte Elise huset til Oddvar Kristiansen. Neste eier var sønnen Kai, som forteller at det er et knubbehus.
Som regel hadde disse husene tre rom. Stuen opptok halve grunnflaten. Resten ble fordelt på kjøkken, kammers og en liten gang. Grethes hus har fått bislag og loftsrom.

Category :

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *