Oskar Ramstad (til venstre) var sykkelreparatør, slepebåtfører og søndagsskolelærer. Han er her avfotografert med Rostadnesset søndagsskole og sine medhjelpere Kåre Kristiansen og Helge Ræsæg. Ramstad tok barna med på tur med slepebåten. Barna er, fra venstre og første rekke: Jorid ?, Inger Lise Antonsen, Turid Bråthen og Gunnar Knutsen. Tor Ramstad, Anna Lisa Ramstad (Renmelmo), Reidun Knutsen, Egil Kristiansen og Rolf Torgauten. Tove Melby, John Olsen, Ragnhild Nilsen, Bjørg Hansen, Jan Aas og Jan Antonsen. 1950-tallet. Ramstad døde i 1953. Foto: Kolbjørn Ktistiansen. Eier: Aslaug Noreng. Informant: Anna Lisa Renmelmo. FB. November 1993.
Oskar Ramstad (til venstre) var sykkelreparatør, slepebåtfører og søndagsskolelærer. Han er her avfotografert med Rostadnesset søndagsskole og sine medhjelpere Kåre Kristiansen og Helge Ræsæg. Ramstad tok barna med på tur med slepebåten. Barna er, fra venstre og første rekke: Jorid ?, Inger Lise Antonsen, Turid Bråthen og Gunnar Knutsen. Tor Ramstad, Anna Lisa Ramstad (Renmelmo), Reidun Knutsen, Egil Kristiansen og Rolf Torgauten. Tove Melby, John Olsen, Ragnhild Nilsen, Bjørg Hansen, Jan Aas og Jan Antonsen. 1950-tallet. Ramstad døde i 1953. Foto: Kolbjørn Ktistiansen. Eier: Aslaug Noreng. Informant: Anna Lisa Renmelmo. FB. November 1993.

Oskar Ramstad (1893-1952) var elveskipper på slepebåten ”Per” og hadde sitt virke med tømmeret på Visterflo og Mingevannet.

Arbeidet hans var sesongbetont, så om vinteren hadde han ledig tid. Hans kone Anna Louise hadde handelsbrev, og i 1919 åpnet de en liten handel i boligen i Soliveien 139. Grossistene brakte varene til butikken. Som vanlig på denne tiden var vareutvalget  assortert.

Sønnen John minnes de store sirupstønnene som ble lagret i kjelleren. ”De harde tredveåra” ga ikke de beste betingelser for handel, så rundt 1942/43 måtte virksomheten legges ned. Butikklokalet ble i 1943 omgjort til leilighet for det nygifte paret, sønnen John og kona Gudrun.

I et senere kapitel er familiens andre aktiviteter omtalt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *