Hjalmar Olsen drev rammeverksted på Omberg mellom. Han kjøpte malerier av Oskarsen på Torp, rammet inn, og kjørte rundt og solgte.
Omberg i 1956. Foto: Widerøe/Østfold fylkesbibliotek

Inga og Hjalmar Olsen eide Omberg mellom Gården hadde flere kuer, sauer, gris, høns og hest. I tillegg til gårdsdriften drev familien med innramming av bilder.

I bryggerhuset var det verksted og lager. Det kunne være oppdrag fra kunder, eller salg av innrammede malerier de hadde kjøpt. Faste leverandører av bilder var Asbjørn Oskarsen fra Torp, Leif Kristoffersen fra Sarpsborg (Hvaler) og Karl Moe fra Oslo. Nabogutten Reidar Wilhelmsen var både gårdsgutt og hjelpemann i rammeverkstedet. Olaf Eriksen var fast ansatt i mange år.

Olsen leverte bilder til forretninger i Sarpsborg, Fredrikstad og Halden. Privatkunder kunne handle på krita og betale fem kroner i uka. Ellers dro far og sønn Johannes land og strand rundt og solgte bilder på dørene. Vestfold var et fast besøkssted. De fartet så langt som til Lillehammer.

Hjalmar hadde en trehjuls varesykkel som han brukte når bildene skulle fraktes til lokaltoget på Hauge. På 1950-tallet, da sønnen Johannes deltok i virksomheten, ble bildene kjørt ut med lastebil. Rundt 1960 valgt Johannes å bli salgsrepresentant for et annet firma, og rammebedriften ble nedlagt.

Broren Rolf bygde eget hus på familieeiendommen på 1950-tallet. Han innredet verksted i kjelleren og produserte bilder der noen år

Omberg Rammeverksted
Omberg mellom. Rammenverksted

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *