Omberg trevare- og kassefabrikk. Saksegård (gnr 734, bnr 1) på1930-tallet. Det lille bryggerhuset var reist av materialer fra det gamle våningshuset som var revet. Kassefabrikken lå til høyre for låven. Gartneriet var kommet i gang met ett drivhus. Fotograf ukjent. Eier: Solfrid Moen.
Det lille bryggerhuset var reist av materialer fra det gamle våningshuset som var revet. Kassefabrikken lå til høyre for låven. Gartneriet var kommet i gang met ett drivhus. Fotograf ukjent. Eier: Solfrid Moen.

I 1919 begynte Ole Omberg (1890-1970) med fremstilling av treartikler på bruket Saksegård (gnr 734, bnr 1). Hovedproduktet var kasser, men han høvlet også listverk og paneler. Kassene kunne leveres med trykk i to farver.

Sunlightsåpe fra Lilleborg ble distribuert i kasser fra Omberg. Borgar Margarinfabrikk og Yven papirfabrikk var også kunde.

Femkilos tomatkasser for det norske marked var likevel viktigst. En stor del av kassene ble benyttet for egne produkter fra gartneriet som kom til etter hvert.

Bedriften leverte alle forskalingslemmene for Vinmonopolet i Oslo.

I 1938 ble høvelmaskinen solgt, og gartneriet og gården sto for familiens underhold.

Gartneriet omtales i et annet kapittel

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *